Genetiska tester för ett friskare liv

 

Genetik är inte längre bara till för specialister. Nu kan alla använda sig av forskningens framsteg. Genom att lära känna din DNA-profil och de förutsättningar du ärvt kan du ta en aktiv roll i din hälsa och påverka framtida riskfaktorer. Genetic Code erbjuder fyra unika DNA-tester för Hjärthälsa, Benhälsa, Näringsbehov och Vikthantering. Det sist nämnda är godkänt av Skatteverket som avdragsgill friskvård. Samtliga är enkla att genomföra i lugn och ro därhemma. Du tar ett prov från insidan av kinden som sedan skickas till Genetic Code. Efter fyra veckor kommer testsvaret, en skräddarsydd testrapport med rådgivning som hjälper dig att anpassa din vardag utifrån ditt testresultat.

Skräddarsy din kost och motion efter just dina gener 

1,1 miljarder människor i världen lider idag av övervikt och enligt SCB väger varannan kvinna och man i Sverige för mycket. Testet för vikthantering ger dig kost- och motionsråd som fungerar för just din genotyp och som underlättar för dig i vägen mot din önskade viktminskning. Det ger långvarig effekt och ett sundare liv. Det här är absolut inget bantningspiller eller någon kortvarig diet. Det här är en början på en ny livsstil, och det kan vara en lika bra hjälp för den som vill nå motsatt mål. Testet för vikthantering är till lika stort värde för den som vill gå upp i vikt.

Låt hjärtat vara med

Hjärtinfarkt är den enskilt vanligaste dödsorsaken i Sverige (30 procent) för både män och kvinnor. De flesta förstagångsinfarkter drabbar personer som inte ens visste att de hade hjärtsjukdom. Under det senaste decenniet har studier på både män och kvinnor visat att inflammation utgör en lika stor riskfaktor för hjärtsjukdomar som höjda kolesterolvärden. Testet för hjärthälsa tar reda på dina genetiska anlag för inflammationer och du kan anpassa din livsstil, förebygga och motverka inflammatorisk hjärtinfarkt. Lämplig kost, motion och kosttillskott kan hjälpa till att minska inflammationen och bidra till god hjärthälsa.

Viktiga steg för friskare ben 

Forskning visar att 50 procent av oss kommer någon gång i livet att drabbas av benskörhet. Genetic Codes test för benhälsa ger dig svar på om du har låg bentäthet och vilka åtgärder du kan vidta för att minska riskfaktorer för benskörhet, bromsa benförlusten och stärka din ryggrad. Testet tar även reda på om du har stor benägenhet för att få kotfrakturer och hur du kan undvika dem.

Kunskap om ditt näringsbehov 

Variationerna i dina gener påverkar din totala hälsa. Testet för näringsbehov ger dig kunskap om hur din kropp tillgodogör sig B-vitaminer och antioxidanter. Har du en nedsatt förmåga att ta upp eller utnyttja B-vitaminer, eller har du en nedsatt antioxidantaktivitet? Om du får för lite av dessa viktiga näringsämnen kan du löpa större risk att drabbas av vissa sjukdomar. Hitta en bättre balans för din hälsa.