Beställning    

Välj på vår hemsida vilket eller vilka genetiska tester du vill ha. Beställ och betala online. Din testsats skickas samma dag som vi har registrerat din betalning. Paketet som kommer hem till dig innehåller provtagningsmaterial och anvisningar för hur du på egen hand tar ett enkelt kindgnuggsprov. Efter provtagning skickar du in provet för analys i det medföljande portofria och adresserade returkuvertet. 

Betalning   
När du beställer ditt DNA-test betalar du samtidigt för både testet och analysen. Betalning sker med kontokort eller via bank (internetbetalning) och skyddas genom en säker SSL-kryptering, då den förmedlas av Paynova. Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan du delbetala ditt köp. Du väljer själv hur stort köputrymme du vill ha (mellan 2 000-80 000 kr). Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos Handelsbanken Finans.

Hämta analyssvar   
Du får ditt resultat inom fyra veckor från det datum då vi fick ditt prov. Vi underrättar dig genom den kommunikationsmetod som du själv angivit (via e-post eller SMS). Logga sedan in på ditt konto, knappa in analysnumret som finns på plastkortet och ladda ner eller skriv ut dina resultatrapporter.

Behandling av personuppgifter  
I Sverige regleras DNA-testning och hantering av testresultat av personuppgiftslagen (1998:204) om hur uppgifter får lagras och vilka uppgifter som får sparas, samt av lagen (2006:351) om genetisk integritet som begränsar andras tillgång till dina testresultat (såsom arbetsgivare och försäkringsbolag). Genetic Code Sweden AB värnar om din säkerhet och personliga integritet och följer dessa lagar – som en extra åtgärd har vi anmält vår verksamhet till Datainspektionen och Socialstyrelsen.

Genom beställning av någon av Genetic Codes tjänster godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter i ett personregister. Du är själv ansvarig för att korrekta uppgifter lämnas. Dina uppgifter är sekretesskyddade och ingen obehörig har tillgång till registret. Vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

Som kund kommer du att ges möjlighet åtminstone en gång årligen att meddela oss om du inte vill få erbjudanden i fortsättningen. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke att ingå i personregistret eller begära att uppgifterna raderas genom att kontakta oss.

Åldersgräns
Genetic Code utför inga analyser för personer under 18 år utan medgivande från den minderårigas målsman. Du bör vara medveten om att just dessa tester inte är avsedda för, eller utformade för att erbjudas till ungdomar under 18 år och att vi inte avsiktligt samlar in personlig information om personer som är under 18 år. Om du vill ha ett förmyndarintyg för påskrift, ber vi dig ladda ner det här.

Ångerrätt 
Genetic Code in Sweden AB erbjuder 14 dagars returrätt på beställning av DNA-test. Du har rätt att ångra ditt köp av tjänsten inom 14 dagar från det datum du lade beställningen, förutsatt att testsatsen returneras oöppnad och i gott skick. För att en retur ska godkännas måste du meddela oss skriftligen och då ange ordernumret, ditt namn, din adress samt orsaken till att du ångrar köpet. Returportot betalas dock av kunden. Tänk på att spara kvittot från posten till dess att du fått en bekräftelse på att vi mottagit din retur. Återbetalningen sker inom 30 dagar från det datum då vi tog emot din retur. Maila oss på info@geneticcode.se eller ring oss på 0140-180 10 om du har några ytterligare frågor.