Om Genetic Code


Genetic Code in Sweden AB med huvudkontor i Tranås är ett nytt, modernt och hälsoinriktat företag. Målsättningen är att bli nummer ett inom tidiga åtgärder och preventiv hälsovård, i såväl Norden som Europa. Genom att utnyttja de senaste framstegen inom genetik vill vi ge människor kunskap om sin egen gensammansättning och informera om hur den kan användas för att aktivt förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande.

Vi bestämde oss för att utnyttja Internets effektivitet och de webbaserade interaktiva verktyg som finns för att skapa ett verkligt gränslöst företag. Vi erbjuder ett ständigt växande sortiment av kraftfulla och prisvärda förebyggande DNA-tester. Vi har fokus på sambandet mellan gener, livsstil, kost och motion. För att kunna erbjuda pålitliga och högkvalitativa tjänster utförda enligt högsta internationella standard förhandsgranskar och handplockar vi våra underleverantörer och samarbetspartners. Vi är stolta att nämna att en av dem är ett av de världsledande företagen inom genetisk forskning, Interleukin Genetics Inc. Genetic Code är den enda distributör för den nordiska marknaden och vissa länder i Europa.

Personlig genetisk testning är fortfarande under utveckling men inom en snar framtid kommer den att utgöra en viktig plattform för medicinska genombrott och behandlingsmål. Vi tror att tillämpad genetisk vetenskap kan och bör användas för att ge en djupare förståelse för den roll som generna spelar för den enskilda människans liv.

Redan idag vill vi vara en länk till viktig genetisk information och hålla våra kunder ajour med den senaste forskningen inom området. På detta sätt hoppas vi motivera människor att skaffa kunskap om sina gener och därmed få möjlighet att fatta välgrundade beslut kring kost, motion, livsstil och hälsa.